Cart

sobota, 01. jún 2024

XVII. Ročník majstrovstiev obce Drietoma vo varení gulášu

Spojený s prevenciou a OnkoKontrolou

1. 6. od 11 hodiny do večera sa v obci Drietoma konali majstrovstvá obce vo varení gulášu na futbalovom ihrisku.

Ružová stužka n.f. prijala pozvanie a obohatila túto obľúbenú akciu aj vzdelávaním účastníkov a účastníčok o prevencii rakoviny prsníka správnou životosprávou, pohybom a účasťou na skríningových programoch OnkoKontrola. Účastníčky vyskúšali samovyšetrenie prsníkov na fantóme prsníkov. Vzdelávacie materiály ktoré vznikli vďaka podpore Nadácie Pontis firmy Dell boli súčasťou vzdelávania. 

Prítomní si pochutili aj na vegetariánskom guláši z cíceru, ktorý dobrovoľníci tiež pripravili. 

Bohatá účasť a živý záujem občanov obce bol odmenou všetkým dobrovoľníčkam i dobrovoľníkom.

Akcia bola finančne podporená z projektu NOI z finančných zdrojov MZ SR.

Poďakovanie za účasť Ružovej stužky, n.f. na „XVII. Ročníku Majstrovstiev vo varení guľáša“ v Drietome 1.6.2024

Obecný úrad Drietoma
Do rúk: p. Jaroslav Mego
starosta
913 03 Drietoma 29

Vážený pán starosta,

v mene predstaviteľky Ružovej stužky, n.f.,  Dr. Aleny Kállayovej, ako aj členiek, ktoré sa zúčastnili na „XVII. Ročníku Majstrovstiev vo varení guľáša“ v obci Drietoma, sa Vám chceme poďakovať za možnosť prezentovať informácie o dôležitosti prevencie rakoviny prsníka.

Vážime si  nielen srdečné a milé prijatie, ktorého sa nám v obci Drietoma dostalo, ale aj pripravený program a príjemnú atmosféru, ktorá panovala počas celého podujatia na drietomskom ihrisku.

Radi sme prispeli aj ochutnávkou  našej, zdravej bio-verzie guľáša a súdiac podľa prázdneho kotlíka máme za to, že návštevníci podujatia si na ňom pochutili.

Tešíme sa tiež za každú ženu, ktorá sa prišla informovať o prevencii rakoviny prsníka, vypočula si dôležité informácie o skríningu, OnkoKontrole, zdravej životospráve a samovyšetrovaní prsníkov a máme nádej, že ich bude šíriť ďalej ženám vo svojom okolí.

Oceňujeme aj aktívny prístup Vašej spolupracovníčky pani Mgr. Moniky Hoštákovej, ako aj prípravného výboru a  celého kolektívu, ktorý participoval na príprave  a úspešnom priebehu tohto podujatia.

Ešte raz ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutia v budúcnosti.

Želáme Vám veľa zdravia a pracovných úspechov.

S pozdravom

Dr. Blanka Hermanová
v.z. Ružovej stužky, n.o.

sobota, 01. jún 2024