Losos
Marináda:
  • 6 polievkových lyžíc sójovej omáčky 
  • 2 lyžice medu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 cm zázvoru 
  • 1 lyžica limetkovej šťavy 
Príprava marinády:

Nadrobno nasekaný cesnak a zázvor zmiešame s ostatnými prísadami.

4 porcie lososa

soľ, čierne korenie podľa chuti

Postup:

Porcie lososa z oboch strán osolíme a posypeme čiernym korením. Potrieme marinádou z oboch strán a uložíme do chladu minimálne na 30 minút. 

Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch C 15-20 minút. Podávame so šalátom. 

Zemiakový šalát

Uvaríme 1 kg zemiakov.

Zemiaky ošúpeme, pretlačíme cez strunový krájač. Pridáme troška oleja, posolíme, z konzervy Bonduelle nasypeme do zemiakov mrkvičku, hrášok, kukuricu.

Urobíme nálev: pol litra vody, 3 lyžice kryšt. cukru a 2 lyžice octu, troška soli, necháme zovrieť a nálevom zalejeme zemiaky. Ak chceme kyslejšie, pridáme ocot, ak sladšie cukor.

Okoreníme podľa potreby.

Do takto pripravenej zmesi nakoniec pridáme majonézu (alebo grécky jogurt)

Dobrú chuť!

Aničkina dobrota