Losos
Marináda:
- 6 polievkových lyžíc sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 cm zázvoru
- 1 lyžica limetkovej šťavy
Príprava marinády:
Nadrobno nasekaný cesnak a zázvor zmiešame s ostatnými prísadami.
4 porcie lososa
soľ, čierne korenie podľa chuti
Postup:
Porcie lososa z oboch strán osolíme a posypeme čiernym korením. Potrieme marinádou z oboch strán a uložíme do chladu minimálne na 30 minút.
Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch C 15-20 minút. Podávame so šalátom.
Zemiakový šalát
Uvaríme 1 kg zemiakov.
Zemiaky ošúpeme, pretlačíme cez strunový krájač. Pridáme troška oleja, posolíme, z konzervy Bonduelle nasypeme do zemiakov mrkvičku, hrášok, kukuricu.
Urobíme nálev: pol litra vody, 3 lyžice kryšt. cukru a 2 lyžice octu, troška soli, necháme zovrieť a nálevom zalejeme zemiaky. Ak chceme kyslejšie, pridáme ocot, ak sladšie cukor.
Okoreníme podľa potreby.
Do takto pripravenej zmesi nakoniec pridáme majonézu (alebo grécky jogurt)
Dobrú chuť!
Aničkina dobrota