Potrebujeme:

  • 2 kg červenej kapusty na tenko pokrájanej
  • 3 stredné veľké cibule pokrájané nadrobno
  • 2 polievkové lyžice hnedého cukru
  • soľ
  • 1 čajová lyžička drvenej rasce
  • 1 dl olivový olej
  • 2 polievkové lyžice dijonskej horčice
  • 1 bal. štipľavý cottage syr (250gr)

Postup:

Cukor skaramelizujeme vo väčšom hrnci, zalejeme olejom, pridáme cibuľu, drvený kmín, soľ a za stáleho miešania mierne dusíme, pridáme nakrájanú kapustu a stále miešajúc ju podusíme do mäkka. Všetko necháme vychladnúť a zmixujeme v mixéri. Pridáme ostatné ingrediencie vrátane syra, dobre premiešame.

Natierame na chlebík, rožky. Zdobíme opraženými slnečnicovými semiačkami, kúskami paprik, paradajky alebo cibule.

Dobrú chuť!