Potrebujeme:
- 2 kg červenej kapusty na tenko pokrájanej
- 3 stredné veľké cibule pokrájané nadrobno
- 2 polievkové lyžice hnedého cukru
- soľ
- 1 čajová lyžička drvenej rasce
- 1 dl olivový olej
- 2 polievkové lyžice dijonskej horčice
- 1 bal. štipľavý cottage syr (250gr)
Postup:
Cukor skaramelizujeme vo väčšom hrnci, zalejeme olejom, pridáme cibuľu, drvený kmín, soľ a za stáleho miešania mierne dusíme, pridáme nakrájanú kapustu a stále miešajúc ju podusíme do mäkka. Všetko necháme vychladnúť a zmixujeme v mixéri. Pridáme ostatné ingrediencie vrátane syra, dobre premiešame.
Natierame na chlebík, rožky. Zdobíme opraženými slnečnicovými semiačkami, kúskami paprik, paradajky alebo cibule.
Dobrú chuť!