Cart

sobota, 01. jún 2024

Farby radosti, Kristína Petrejová - online výstava

Mgr. Kristína Petrejová

Nikdy nehovor nikdy...Toľkokrát povedané, toľkokrát počuté a pravdivé.

Nikdy som si nemyslela a nerozmýšľala o tom, že budem maľovať. Nikdy, ani sa mi nesnívalo, že budem mať vlastnú výstavu. A v 68 rokoch som ju mala ! Vďaka Ružovej stužke sa konalo nepredstaviteľné.

Prežívala som obdobie plná nervozity, nepokoja, nespavosti, podráždenosti, únavy a otázky „ Bolo Ti to treba? “ Nakoniec sa vernisáž niesla v príjemnej atmosfére a po nej konečne nastúpil kľud v duši a uspokojivý pocit. A to vďaka ľuďom, ktorí boli nápomocní, ktorých som poznala po operácii prsníka, ľuďom z Ružovej stužky, ktorí mi od prvej minúty fandili a podporovali ma v maľovaní. Moje výstavy v Knižnici na Pionierskej ul., v DK Stromová a v Malokarpatskej galérii v Chtelnici sa mohli konať vďaka ich podpore a iniciatíve.

Ubehlo 5 rokov od mojej operácie a som rada, že svoju tvorbu môžem ukázať v Preventívnom centre OÚSA opäť za výdatnej pomoci Ružovej stužky.

Farby mi pomáhajú v každodennom živote, keď som šťastná, veselá či smutná, ubolená, unavená, plná sily – chytám sa plátna, farieb a vyjadrujem nimi svoje pocity.

Verím, že z mojich obrazov je cítiť radosť, ktorú mi farby prinášajú, ich kúzlo, čaro a silu, ktorou ma nabíjajú.

Teším sa, že mojimi obrazmi „farby radosti“ môžem potešiť a urobiť radosť tým, ktorí ju v živote stratili, radosť nemajú, hľadajú a veľmi ju potrebujú.

sobota, 01. jún 2024