Cart

utorok, 18. jún 2024

Mgr. Kristína Petrejová, Farby radosti - výstava

Dňa 18.júna 2024 o 15 hod. bola slávnostnou vernisážou otvorená výstava malieb Mgr. Kristíny Petrejovej, onkopacientky-survivor s názvom Farby radosti v Preventívnom centre OUSA.94.výstava cyklu Umenie, ktoré lieči bude trvať do konca septembra a môžete si ju pozrieť v pracovné dni od 8-17 hod v PCOUSA na Heydukovej ul. v Bratislave.

Kristína Petrejová je vzácny príklad nadanej, životom a chorobou skúšanej umelkyne, ktorá  sa svojou tvorbou  snaží povzbudiť pacientov a pacientky prekonávajúcich onkologické ochorenie a láskyplným odkazom ich posilniť v boji, ktorý aj ona sama víťazne prekonala. Jej odkaz je silný ako jej maľby....ďakujeme ti Kristínka!

Vernisáž, ktorej spolutvorcom je Ružová stužka n.f. bola tradične sprevádzaná  výukou samovyšetrenia na fantóme prsníkov spolu s odovzdávaním vzdelávacích materiálov podporených finančne Nadáciou Pontis firmy Dell. Informácie o skríningu rakoviny prsníkov a OnkoKontrole, ako i o zásadách správnej životosprávy v boji proti tomuto ochoreniu boli súčasťou vzdelávania tiež. 

Podujatie bolo podporené projektom NOI z finančných zdrojov MZ SR.

utorok, 18. jún 2024