Cart

pondelok, 28. september 2020

Katarína Olíková

„Neviem, na ako dlho tu mám povolený ďalší pobyt. Dokedy mi bude dopriate dýchať čerstvý vzduch, opierať sa o stromy, pozorovať oblohu vo všetkej tej kráse, objímať tých, ktorých ľúbim, maľovať obrazy svojej duše, ktoré som vďaka tomu všetkému v sebe objavila. Ale jedno viem. Že nebudem plytvať so svojim životom. Že budem slobodná vo svojom vnútri, svojich rozhodnutiach a budem stotožnená s dušou, ktorá vo mne drieme. Že zahodím všetky okovy a kamene, ktoré ma ťahajú nadol a pri všetkom budem vždy už len celá a naozajstná.“ (úryvok z mojej knihy Krajina so žltým nebom, ktorá vyšla 19.10.2019. Knihy plnej obrazov a myšlienok o strunách v duši, o živote a o tom ostatnom, nevážne aj vážne).

Volám sa Katarína Olíková. Narodila som sa v Bratislave 14.decembra 1977 ako multifunkčná osoba, ktorá počas svojho života prešla od folklóru cez stavbarinu, psychológiu a marketing až k umeniu. Je pravdou, že som sa umeniu tak trošku venovala už ako dieťa v detskom folklórnom súbore Vienok, vďaka ktorému som ochutnala nielen našu krásnu krajinu, ale aj mnohé ďaleké miesta. Ako cvrček som spievala v opere Líška Bystrouška či Carmen. Počas dospievania som napísala pár básní, úvah a v dospelosti pocítila vôňu farieb.

V januári 2015 mi ako 37 ročnej mamine takmer 3-ročného syna Miška diagnostikovali zhubný nádor prsníka. Vďaka okolnostiam, osudu, rodine, Bohu, Vesmíru, intuícii, priateľom, vôli, láske, humoru, liečbe... sa mi otvorili akési dvere kamsi... a zmenili môj život, priority, pohľad, vnímanie, a to od základov. Počas procesu náročnej liečby som vyrástla a vytváraním nielen seba, ale aj všetkého naokolo, mi bola daná šanca niečo po sebe zanechať. Začala som maľovať obrazy, robiť kurzy maľovania a učiť ľudí nebáť sa vzlietnuť. Za ostatných 5 rokov som namaľovala takmer 1300 obrazov, napísala knihu Krajina so žltým nebom – ktorú som vlastne ani tak nenapísala, ako skôr namaľovala a prežila, vdychujem život rôznym drobnostiam, ktoré súvisia s mojimi maľbami, napríklad Pocitníčky – kartičky s mojimi maľbami a citátmi, Nezábudník – poznámkový zošitok s mojimi maľbami, vianočné pohľadnice, pexeso, stolové a nástenné kalendáre, maľované a kovové záložky, ďalej sú to šité anjeliky Danka, ktoré plním levanduľou z našej záhradky, rôzne náramky, prstene, náušnice a kopec iných drobností. Vďaka úžasným ľuďom som vystavovala obrazy na zatiaľ 7 výstavách, som spoluautorkou Empatických pohľadníc (v spolupráci s OZ Amazonky), ilustrovala som knihu Roztavené putá, maľovala som obrazy priamo na steny v rôznych príbytkoch, reštauráciách či Materskom centre Margarétka v Bratislave na Trnávke, čo to som o sebe porozprávala v rôznych médiách (Nočná pyramída Rádia Slovensko, Opri sa o mňa Rádia Slovensko, Evitashow Rádio Expres, Supermama TV JOJ, časopisy Happy, Moja psychológia, Naša nemocnica, lenprezeny.sk, svethomeopatie.cz, autoazena.sk, akcnezeny.sk).

Ak Ťa zaujala moja Cesta, poprechádzaj sa na nej a zastaň. Chvíľu zostaň. A keď sa vrátiš na tú svoju, vnímaj. A dôveruj. Vo svete, kde môžeš byť čímkoľvek, buď v prvom rade milý. A najmä, vždy si urob čas na to, aby si poďakoval za všetko, čo máš. Vždy môžeš mať viac, ale môžeš mať aj menej.

S láskou, úctou a vďakou za Tvoj čas a záujem, Kaťo.

Kontakt: 0905 829 240, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.,

www.katokreativ.sk
... povedz to srdcom.

  • Moje obrazy, čo kus, to original
  • Pocitníčky ~ sada 24 kartičiek pohľadnicoveho formátu s mojimi obrazmi a myšlienkami v darčekovej krabičke, 15€
  • Nezábudník, milý malý zápisníček, 64 strán, 24 obrazov, 10€
  • Kniha Krajina so žltým nebom, obrazy, slová, prázdne strany pre Teba, 140 strán, 70 obrazov, 20€
  • Pexeso, 30 obrazov (30parov, 60ks), 10€
  • Vianočné pohľadnice, sada 8ks, 4€
  • Možete si namaľovat vlastný obraz za môjho doprovodu počas online maľovačky alebo z jej nahrávky kedykoľvek (zakúpit si možete aj maľovačky spätne)
  • Nech sa páči ~ Originálne autorské kalendáre s mojimi obrazmi:
    - Stolový týždenný kalendár 2021, 65 obrazov, 14 EUR
    - Nástenný mesačný kalendár 2021, A4, 13 obrazov, 16€
    - Nástenný mesačný kalendár 2021 2021, A3, 13 obrazov, 20€
    - Nástenný 3-mesačný (trojzložkový) kalendár 2021, 1 obraz, 10€
pondelok, 28. september 2020