Cart

sobota, 30. október 2021

Stretnutie v Pečenanoch

30. oktobra 2021 sa v Pečeňanoch stretli členky Ružovej stužky n.f. Ing. Mária Lokajová, Mgr. Feketeová Natália s dcérkou Emkou, Danka Jakubíková, Alena Kállayová, externá spolupracovníčka Katarína Farsky a Mária Daňková  so ženami onkopacientkami, ktoré majú záujem rozšíriť rady spolupracovníčok v Ružovej stužke n.f. aj v Europa Donna Slovakia.

Všetkých prítomných predstavila Erika Kramárova, za Pečeňany. Za Uhrovec: Jarmila Foltánová, Vlasta Mikušová, Eva Súkeníková. Za Topoľčany: Miroslava Beňová, Nadežda Berešová a Ľubica Gulíková. V sále kultúrneho domu boli prítomní zoznámení s dobrovoľníckou prácou pre verejnosť, samovyšetrením prsníkov na prinesených modeloch ako i vzdelávacími materiálmi. Erika Kramárova všetkým účastníčkam  vysvetlila postup prípravy ozdobných mydielok a spolu pripravili veľa mydielkových upomienkových darčekov a kvietkov. Počas zaúčania prítomní degustovali pomazánky Majky Lokajovej  tekvicovú, baklažánovú a cviklovú. Všetkým veľmi chutili aj vďaka vynikajúcej bagete, ktorú upiekla Erika.

Po vynikajúcom pohostení sa všetci prešli do blízkych stajní a zažili mnohí prvýkrát hipoterapiu: kŕmenie, hladkanie a odvážnejší aj jazdu na koníkoch.

Pri káve a vynikajúcich domácich dobrotách sme dohodli podmienky budúcej výstavy mydielok Eriky Kramarovej a obrazov Márie Daňkovej v priestoroch kultúrneho domu, ktorá bude spojená s výukou samovyšetrenia a správnej životosprávy účastníčok výstavy počas celého trvania cca 3 mesiace. Celý deň nám spríjemnili Jakub, Kristínka a Alžbetka svojou milou prítomnosťou a pomocou. Ďakujeme z celého srdca za krásny deň plný úžasných zážitkov a podnetných rozhovorov. Tešíme sa na naše ďalšie stretnutie.

sobota, 30. október 2021