Cart

streda, 22. máj 2019

Kresby k filmom

74. výstava cyklu Umenie, koré lieči ... pod názvom Kresby k filmom otvorila autorka Mgr. Art. Petra Štefanková FRSA.

Vernisáž výstavy prebehla 22. mája 2019 na pôde Preventívneho centra OUSA. Výstava potrvá do konca septembra tohto roku.

Mgr. Art. Petra Štefanková FRSA sa narodila 12.augusta 1978 v Bratilave. Študovala propagačnú grafiku na bratislavskej Škole úžitkového výtvarníctva, potom grafický dizajn na Vysokej škole výtvarných umení a filmovú a televíznu grafiku na VŠUP ateliér prof. Bártu v Prahe. V máji 2016 študovala kurz počítačovej animácie na Central Saint Martins University of the Arts v Londýne.

Svoje diela vystavovala v USA,Veľkej Británii a iných európskych krajinách vrátane Slovenska, v Austrálii aj v Japonsku. Jej práca bola viackrát ocenená v USA, Veľkej Británii aj v Japonsku.

Realizačný tím výstavy Ružová stužka n.f., Europa Donna Slovakia zároveň informovala účastníkov o zásadách správnej životosprávy a prevencii rakoviny prsníkov. Pre záujemkyne uskutočnili aj nácvik samovyšetrenia prsníkov na výučbových fantómoch a obdarovali prítomné aj vzdelávacimi materálmi, tlač ktorých dlhodobo podporuje nadácia Pontis firmy Dell.

streda, 22. máj 2019